Passe-Partout Karton (zonder uitsnede) 9702 levend wit per pak a 10 stuks
Passe-Partout Karton (zonder uitsnede) 9702 levend wit per pak a 10 stuks

Schrijf de eerste review van dit product

Availability: In voorraad

€ 149,95
OF

Snel overzicht

levend wit, 1.7 mm dik, zuurvrij, verpakt verpakt per 10 vel, formaat 82 x 112 cm, zonder uitsnede

Meer afbeeldingen

  • Passe-Partout Karton (zonder uitsnede) 9702 levend wit per pak a 10 stuks
  • Passe-Partout Karton (zonder uitsnede) 9702 levend wit per pak a 10 stuks

EISEN PASSEPARTOUTKARTON
Een passepartoutkarton heeft verschillende functies. Passepartoutkarton moet dan ook aan verschillende eisen voldoen. Wij leveren passepartoutkarton dat aan alle eisen  - zelfs de hoogste - voldoet.
 
ESTHETISCHE FUNCTIE
Esthetiek is bij het passepartout van grootste belang. Het passepartout moet een fraai intermediair zijn tussen lijst en kunstwerk en - met hulp van kleur en structuur - kan ons passepartoutkarton die functie vervullen. Bovendien draagt het passepartout ertoe bij dat het werk nog meer tot z'n recht komt. Het is frappant om te zien hoe een goed passepartout eruit haalt wat erin zit. Of het nu een werk van een groot kunstenaar betreft of een aquarel van een amateur, een leuke plaat of een vriendelijke foto, kunst met een grote of kunst met een kleine k.

TECHNISCHE FUNCTIE
Naast esthetiek speelt de technische functie van het passepartout een rol. Deze technische functie betekent dat het passepartout de prent of het kunstwerk afhoudt van het glas. De eis die daaruit voor het karton voortvloeit is dat het een zekere dikte heeft.

BESCHERMENDE FUNCTIE
Daarnaast bestaat ook de beschermende functie. De kwaliteit van ons passepartoutkarton draagt ertoe bij dat het kunstwerk in een goede conditie blijft.

OPBOUW PASSEPARTOUTKARTON Het passepartoutkarton in onze collectie is opgebouwd uit verschillende lagen. We onderscheiden een voorzijde, een kern en een achterzijde. Aan elk van deze drie lagen worden specifieke eisen gesteld.

VOORZIJDE Behalve aan esthetische eisen moet de voorzijde ook aan hoge eisen o.a. met betrekking tot kleurechtheid voldoen. Onze leverancier betrekt het papier voor de voorzijde van z'n kartons dan ook uitsluitend van zeer gespecialiseerde papierfabrieken die in staat zijn de hoogste kwaliteitswaarden te bereiken.

ACHTERZIJDE De achterzijde (tegenplak) van het passepartout - de niet zichtbare kant dus - is ook belangrijk. Het is immers de kant die tegen het werk aan zit. Met andere woorden: het aan de achterkant gebruikte materiaal heeft het meest de mogelijkheid om een negatieve invloed op het werk uit te oefenen. Daarom past onze leverancier  voor de achterkant van alle passepartoutkartons uitsluitend kwalitatief zeer hoogwaardig papier toe. Zuurvrij, met calciumcarbonaat gebufferd papier, dat topkwaliteit maakt van elk  passepartoutkarton.

KERN De kern vormt het zwaarste onderdeel van het passepartoutkarton. In de collectie zijn verschillende soorten kernen toegepast, waarvan de belangrijkste zijn: de standaardkern en de witte zuurvrije cellulose kern.

Standaardkern. De houtbordkern van het standaard passepartoutkarton wordt geproduceerd van hoge kwaliteit geselecteerde ongeprinte, extra schone en fijne houtvezels. Dit heeft een aantal voordelen. De extra schone vezels minimaliseren de mogelijkheid van zwarte stippen en zorgen voor een lager lignine-gehalte. De hoogwaardige houtbord standaardkern is pH-neutraal en gebufferd.

Witte zuurvrije cellulose kern. Deze kern is niet alleen zuurvrij, houtvrij en ligninevrij maar ook nog eens gebufferd met calciumcarbonaat. De voornaamste reden voor het gebruik van deze kern is dat zij niet vergeelt. Bovendien zorgt de opbouw van het materiaal ervoor dat het zeer goed beschermt tegen eventuele invloeden van buitenaf. Daarnaast bestaan er nog de crème en gekleurde kern. Deze voldoen aan dezelfde eisen als de witte kern. De zwarte kern is pH neutraal en gebufferd.

White core kern. Een witte kern die niet verkleurd, pH-neutraal, gebufferd met calciumcarbonaat. Gemaakt van gebleekte, gerecyclede vezels en Kraft vezels.

U bent wellicht ook geïnteresseerd in de volgende producten:

Passe-Partout Karton creme met uitsnede

Passe-Partout Karton creme met uitsnede

€ 1,50
Passe-Partout Karton (zonder uitsnede) 9213 créme per pak a 10 stuks

Passe-Partout Karton (zonder uitsnede) 9213 créme per pak a 10 stuks

€ 149,50
Passe-Partout Karton Wit met uitsnede

Passe-Partout Karton Wit met uitsnede

€ 1,50
Passe-Partout Karton Zwart (witte kern) met uitsnede

Passe-Partout Karton Zwart (witte kern) met uitsnede

€ 1,50

Anderen markeerden dit product met deze tags:

Gebruik spaties om tags te scheiden. Gebruik enkele aanhalingstekens (‘) voor woordgroepen.


Schrijf uw eigen review

You're reviewing: Passe-Partout Karton (zonder uitsnede) 9702 levend wit per pak a 10 stuks

Hoe waardeert u dit product? *

  1 ster 2 sterren 3 sterren 4 sterren 5 sterren
Prijs
Levertijd
Kwaliteit